,

Letting Go – Calea renuntarii – David R. Hawkins M.D. Ph.D.

„Daca cititi aceasta carte, probabil ca deja ati ajuns la capatul puterilor in ceea ce priveste „depunerea efortului”.” 

Evenimentele cu impact emotional semnificativ tind sa indice un soi de „capat de drum” in procesul de autocunoastere si transformare (acolo unde se doreste, desigur) si multe din cartile ce ne vin in cale isi revendica citirea tocmai cand intelegerea a ceva mai ascuns despre noi insine necesita, in mod paradoxal, renuntarea la aceasta. Cartea Calea renuntarii – David R. Hawkins M.D. Ph.D. vine ca o completare foarte edificatoare explicand cum si la ce anume se renunta de fapt – acele sentimente de baza, adanci, pe care ni le recunoastem doar noua insine mai ales cand „capatul de drum” se manifesta socant.

V-o recomand atat pentru provocarile private cat si pentru cele profesionale. E nevoie de mult curaj sa „bagi mana pana in fundul sacului emotional”. Totusi, indiferent de circumstante, suferinta, frustrare, neajutorare, neincredere, varsta etc. recompensa este permanenta si foarte palpabila.

Iata si cateva extrase:

„Gandind ca suntem mai aproape de obiectivul nostru decat suntem in realitate, nu vom face decat sa ne prelungim calatoria.”

„Starea de confuzie ne salveaza. Pentru cei care inca se afla in confuzie, mai exista speranta. Pretuiti-va confuzia! […] Daca va aflati in deruta, inca sunteti liberi. Daca va aflati in deruta, cartea aceasta vi se adreseaza.”

„Ce inseamna starea de renuntare? Inseamna sa fiti eliberati de sentimente negative, astfel incat creativitatea si spontaneitatea sa se poata manifesta fara opozitia sau interferenta conflictelor interioare.”

„Noi abordam sentimentele in trei moduri principale: suprimare, exprimare si evadare.”

„Disponibilitatea de a reactiona prin teama, de exemplu, depinde de cat de multa teama este deja prezenta in interior, pentru a fi declansata de un stimul.”

„Descoperirile stiintifice au aratat ca toate amintirile sunt „indosariate” in banca de date a memoriei printr-un sistem de clasare bazat pe asocierea sentimentului a variatiilor sale subtile (Gray – La Violette, 1982). Amintirile sunt clasate in functie de nuanta sentimentului si nu in functie de evenimentul care le-a provocat.  […] Intelegerea emotiei care sta la baza gandurilor si a manevrarii ei corecte este, asadar, mai gratifianta si mai putin consumatoare de timp decat aplecarea asupra gandurilor insele.”

„Asadar, evenimentele de viata sunt prilejuri de evoluare, expansiune, experimentare si dezvoltare. […] Acest concept se intalneste si in psihologia psihanalistului Carl Jung, care, dupa o viata intreaga de studiu, a ajuns la concluzia ca in inconstient exista un impuls latent catre unitate, completitudine si realizare a Sinelui, iar inconstientul va nascoci caile si mijloacele de a face sa se manifeste toate acestea, chiar daca sunt traumatizante pentru mintea constienta.”

„Teama de viata este, de fapt, teama de emotii. Nu de fapte ne temem, ci de sentimentele pe care ni le trezesc aceste fapte.”

„Autoconstientizarea autenticei valori personale se caracterizeaza prin absenta atitudinii defensive.”

„O alta caracteristica a nivelului acceptarii este ca nu mai suntem preocupati de judecatile moralizatoare, de „bine” sau de „rau. Devinde evident ceea ce merge si ceea ce nu merge.”

Multumesc prietenei mele Cristina Tudor pentru acest dar.

Sursa carte Editura Cartea Daath

Daca doresti sa afli si despre alte produse, cursuri sau materiale gratuite pe care le public aici, te poti abona la Newsletter-ul meu. In felul acesta te voi tine la curent.

Distribuie
Cosul Tau
Cos de Cumparaturi Cosul Tau e Gol